Átlátható gazdálkodással STABILAN működni!

Május 23-tól indulhatnak a közgyűlések??

 A társasházi közgyűlések megtartását az 502/2020. (XI.16.) Korm. rendelet tiltotta meg, amelyet 2021. május 22-vel hatályon kívül helyeztek. Ennek alapján a közgyűléseket 2021. május 23-tól újra megtarthatják a lakóközösségek.
 
Előljáróban szeretnémk megosztani, hogy Társaságunk a LOSZ elnökével egyetértésben az alábbiakat gondolja:A z 502/202.(XI:16) Korm. rendelet 2021. május 22-ig biztosan hatályban lesz, de jelenleg a parlament előtt van a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény módosításáról szóló T/15997. sz. törvényjavaslat, mely a járványügyi veszélyhelyzet tekintetében arra tesz javaslatot, hogy a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatálya meghosszabbítására kerüljön az őszi ülésszak első ülésnapját követő 15. napig. A javaslat egyúttal rögzíti, hogy a Kormány a veszélyhelyzetet ezt megelőzően is megszüntetheti.
 
Jelenleg közgyűlést, küldöttgyűlést a lakásszövetkezetek, illetőleg a társasházak közgyűlést személyes jelenléttel nem tarthatnak. Ez a rendelkezés nagy valószínűséggel az ötmillió beoltott személy elérésekor is így fog maradni, tekintettel arra a körülményre, hogy a közgyűléseken, küldöttgyűléseken résztvevőket nem lehet oltottságuk, meglévő védettségi igazolványuk alapján csoportosítani, a közgyűléseken minden tulajdonosnak, vagy a küldöttgyűléseken minden küldöttnek joga lesz továbbra is megjelenni, így ezen rendezvények személyes jelenléttel, zárt térben történő megtartása továbbra is rendkívüli járványügyi kockázatot jelent.
 
 dr. Bék Ágnes a TTOE elnöke : Bár a Magyar Közlönyben még nem jelent meg olyan kormányrendelet, mely nevesítené az erre vonatkozó feltételeket, ezért a mai napi információk alapján dr. Bék Ágnes a TTOE elnöke azt állapíthatta meg, hogy jelenleg a közös képviselő javasolhat eljárási rendet azzal a megkötéssel, hogy zárt helyiségben tartandó rendezvényeknél az oltási bizonyítvány bemutatása szükséges.

A közös képviselőnek a meghívóban kell jeleznie, ha a közgyűlésen a maszk viselése elvárt, főleg azoktól, akik nem a társasházban élnek. (A többiek eddig is egy lépcsőházat használtak, egy liftben utaztak, ezért áttételesen mindenképpen kapcsolatban voltak egymással.)

A közgyűlések megtartására a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belüli dátumot kell megjelölni. Ennek időpontja egyenlőre nem egyértelmű, ezért javasoljuk, hogy 2021. augusztus 20. előtti napokat válasszunk.

Amint a Magyar Közlönyben megjelenik a jogszabály, mely a részletekről is rendelkezik, haladéktalanul megosztjuk.

 
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
design by Arcsin